[ro] A.G Weinberger la Hard Rock Cafe – cu adevarat Mr. Blues! [hrana pentru suflet]

18 martie 2009
Pe A.G Weinberger il urmaresc inca din 2000,cand am ascultat "Standard Weinberger" si mai apoi "Good Morning,Mr. Blues", albume alcatuite in special din cover-uri dupa R&B -uri celebre.
Si cum am nimerit intamplator in Hard Rock Cafe in seara in care Mr. Blues canta (biletul a costat 25 lei-sa fim seriosi,nu putem aprecia chiar deloc o valoare,mai ales ca in Romania asa ceva este rar?!) acolo si evident ca am ramas pana la final!
A fost exceptional. De nota 10 . Profesionist. Omul asta traieste muzica intr-un mod cum rar mi-a fost dat sa vad:este ca si cum canta pentru el,in timp ce noi facem parte din mediul inconjurator.La un moment-dat, a luat-o la picior prin sala in timpul unui lung Intermezzo (facut tot de catre el la chitara,ca un adevarat bluesman) si a vorbim cu publicul,cantand pentru doua domnisoare de la bar,care nu pareau foarte interesate de concert,cu toate ca boxele bubuiau si acopereau orice fel de conversatie.
Daca am apreciat ceva IN AFARA de muzica, a fost faptul ca A.G comunica cu publicul, vorbeste cu oamenii, le da sfaturi si povesteste tot felul de lucruri care-i trec prin cap.Asta trebuie sa faca un artist.Muzica vorbeste in locul sau,insa cateodata "imaginea este una, iar omul din spatele imaginii este altceva ",ca sa parafrazez un alt mare entertainer.
Iar daca pretul biletelor nu arata aprecierea de care se bucura,vorbind cu barmanul am aflat ca TOATE mesele au fost rezervate cu cateva zile inainte;macar asta sa arate ca A.G se bucura de apreciere in Romania,cel putin la fel de multa ca in Statele Unite.
Am gasit un interviu interesant cu el, sursa de unde provine si fotografia de mai sus.
Am pus niste fotografii si un scurt clip (o bucatica din superba "Someone") pe Flickr-scuze de calitatea imaginilor si a sunetului, insa cea mai buna camera este aia pe care o ai cu tine cand ai nevoie!

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X