[ro] Blackberry Bold testat [GSM/tech-head/mobil]

23 ianuarie 2009
Astazi am butonat un Blackberry Bold datorita unui tip care a fost dragut sa-si piarda o ora si ceva cu mine pentru asta. Am apasat pe toate butoanele, am incercat aproape toate functiile (GPS-ul nu merge inauntru,afara ploua asa ca l-am crezut pe cuvant ca merge bine), am dat si am primit e-mails, am facut cateva fotografii ,cam tot ce se poate face intr-un timp atat de scurt cu un aparat care stie multe.
Prima mea impresie este foarte buna. Nu excelenta, ci buna. Are si cateva impedimente: bateria nu este atat de senzationala pe cat auzisem. Si asta este o problema. O incarcare rezista aproape 24 de ore daca vorbesti 2 ore pe zi la telefon si il folosesti pentru e-mails si ceva browsing. Bluetooth-ul este pornit in permanenta datorita castii conectate la telefon. Deci aici este mediu. Nu stiu multe smartphones care sa tina mai mult de atat, insa despre BB Bold toata lumea este incantata de baterie.
Apoi ar mai fi:browserul nu "stie" Flash iar altul nu exista pe piata;mai este unul in beta private dar nu se stie cand apare. Face multitasking dar nu are un task manager ca sa aleg ce aplicatii raman si ce aplicatii opresc. Nu exista decat cateva aplicatii pentru Blackberry iar asta este un dezavantaj pentru un smartphone . Calitatea video este mediocra, fotografiile ies foarte bine. Ce de mai jos este facuta cu Bold-ul, 2 MP cu flash.
 
 
Probabil ca o sa mai gasesc si alte neajunsuri insa am lasat calitatile la final:extrem de bine construit, cu materiale de calitate si un ecran excelent de 480×320 pixeli. Softul foarte stabil si extrem de rapid datorita celor 128 MB RAM si a procesorului de 624 Mhz. Tastatura functioneaza fara greseala ceea ce este extrem de important pentru unul care scrie emailuri mai lungi de 5 randuri de pe mobil. Track-ball:checked! Sa nu uit de e-mail securizat (9 Elunar cu 5 MB de trafic inclus la Vodafone); se pot seta pana la 10 conturi de e-mail de orice fel. Iar e-mailul este Exchange, nu simplu Push (pentru cine stie cu ce se mananca!).
 
 
In afara de HTC HD este singurul pentru care as lasa Sony Ericsson P1i.
Si pentru ca o simpla butonare nu se poate numi experienta , nu pot spune ca este un gadget excelent insa sunt sigur ca nu sunt departe de adevar cand spun ca este cel mai tare BB de pana acum (fara sa pun la socoteala duda de Storm). 
 
Mai multe articole din sectiunea GSM 

Tags: , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X