[ro] Alegeri si 1 Decembrie 2008 [romanik]

1 decembrie 2008
Despre alegeri nu ar fi prea multe de spus: se pare ca topul de aseara s-a inversat dupa numararea a 70% dintre voturi. Era de asteptat. Acum 4 ani s-a intamplat tot cam asa. PD-L trece pe primul loc. Ce sa spun? Am vazut ce au facut din 2004 pana acum. Nimic.
Astept inceperea paradei militare de 1 Decembrie. Pentru prima oara imi doream sa merg la parada militara sa o vad pe "viu", insa fiind plecat din Bucuresti va trebui sa ma multumesc cu transmisia in direct de la TV. Si chiar daca tehnica militara este total depasita, iar soldatii sunt slab antrenati si prost platiti de catre Stat, tot ma incearca un sentiment de maretie cand ii vad trecand perfect organizati prin fata celor care-i privesc.
A mai trecut un an si dupa cum spuneam si anul trecut, nici de data asta nu ma incearca nici un sentiment de patriotism fata de tara mea . Si uite ca spun "a mea", si nu "Romania". Trebuie sa insemne ceva. Inseamna. Ma identific cu tara asta, cu istoria ei, imi este dor de oameni si de limba romaneasca cand sunt plecat mult timp in strainatate insa imi dau seama ca este doar lipsa mediului familiar in care traiesc. Si atat. N-are nimic de-a face cu patriotismul, cu tara, cu neamul sau cu glia.
A inceput parada !  

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X