[ro] AAA Romania in stare de faliment sau “iata ca economia de piata functioneaza” [auto/Romanik]

30 septembrie 2008
Ma amuza cum cateodata lucrurile iau o turnura neasteptata. Afacerile in Romania sunt in general pe trend ascendent pentru ca piata noastra este needucata dar cu potential. Avantaj, investitorii, mai ales cand vin din strainatate iar companiile respective fac afaceri de succes in Europa.
Dar iata ca primul an de stabilitate economica pe piata auto romaneasca baga in faliment una dintre cele mai mari companii de vanzare- cumparare auto second hand . AAA Auto din Cehia intra in faliment in Romania datorita rezultatelor extrem de proaste din ultimul trimestru din 2007(a se citi si comentariile – o mostra din imaginea pe care AAA a reusit sa o impuna consumatorului roman),cat si primele 2 trimestre din 2008. Ei spun ca datorita invaziei de 2nd hand din Vest. Eu spun ca din cauza faptului ca au adus masini neverificate din Vest si din Cehia si care s-au dovedit a fi "lucrate" in zona kilometrajului. Si a faptului ca tratau clientii cu dosul. Si pe vanzatori si pe cumparatori. De ce? Datorita arogantei corporatiste specifice marilor companii afisate de angajatii mandrii-nevoie-mare ca lucrau la o multinationala .
Si nu vorbesc din auzite: taica-miu a mers la ei sa vanda o masina pe care o avea de 4 ani. Mi-a povestit intregul proces si mi s-a facut parul maciuca. Si aici nu este vorba de pretul mic pe care i l-au oferit, ci din cauza felului in care l-au tratat (de parca cersea ceva) si a procesului extrem de sinuos de cumparare a autoturismului de la proprietar. Printre altele, i s-a cerut sa lase masina la AAA in curte timp de 24 de ore fara a semna un contract de vanzare-cumparare sau vreo chitanta prin care se atesta faptul ca masina X, in starea Y a fost lasata acolo. I-au spus ca "asa se face" si ca "nu este nici o problema,noi o verificam si veniti maine s-o luati" si alte "proceduri" demne de targul Vitan, nu de o companie multinationala. O simpla cautare cu Google aduce 3 rezultate interesante: pe primul loc site-ul companiei in cauza, iar pe locul doi si trei doua discutii tematice care incep cu "teapa". Oare pentru asta a venit AAA Auto in Romania?
Adevarul este acesta:
"Presedintele APIA, Ernest Popovici,
a declarat pentru Business Standard c?, dup? pierderile mari din primul
semestru, reprezentan?a din Romnia a dealerului ceh de ma?ini este n
stare de faliment."
Ma bucur ca economia de piata incepe sa functioneze in Romania, si ca cei care nu ofera servicii calitative dispar.
Acum AAA Romania vrea sa vanda 49% din subsidiara unei companii din Romania pentru a acceade la stocuri de autoturisme 2nd hand cu provenienta verificata, adica la cele de pe piata romaneasca. Ceea ce nu iau ei in calcul este faptul ca si romanii au invatat de la turcii din Germania. In Romania la ora actuala, sansele de a gasi o masina 2nd hand cu kilomtraj real sunt foarte, foarte reduse. Este atat de simplu iar conditionarea clientului este atat de interesanta incat oricine o face. A ajuns un fel de sport national la care toata lumea adera cu veselie.
 
Mai multe articole din categoria Auto 

Tags: , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X