[ro] Sumar informatii Sony Ericsson Xperia X1 [gsm/tehnologie/WM]

13 august 2008
Pentru ca Octombrie se apropie cu repeziciune, m-am gandit sa sumarizez informatiile care exista referitoare la noul smartphone de la Sony Ericsson , xperia X1 care va rula Windows Mobile. Din cate citesc in link-ul de mai sus, se vorbeste de 30 Octombrie 2008, care de fapt inseamna Noiembrie-si-au mai "tras" o luna si nu cred ca a fost indeajuns. Avand experienta celorlalte smartphones de la SE, cred cu tarie ca si acesta va fi plin de bug-uri, ca sa nu ma mai gandesc ca si acest model poate fi distrus de vreun bug fatal, asa cum a fost distrus P990i-ul acum 2 ani.
La cebit in Martie, nu am putut testa telefonul pentru ca nu avea baterie. Motivul oficial a fost ca la momentul respectiv Microsoft nu lansase inca windows mobile 6.1 Professional. Mi-a fost soptit insa ca motivul real era legat de instabilitatea sistemului, la acea perioada fiind inca in faza de prima dezolvare si adaptare la Xperia X1. Inainte sa trec mai departe, din variatele rapoarte de pe internet de acum 6 luni de zile, se poate vedea ca meniul si functiile sunt destul de lente, unele avand chiar 3-4 secunde de intarziere inainte de a fi accesate. Cu toate ca nu este deloc normal sa fie asa, trebuie sa sublinez faptul ca Ericsson, si mai tarziu Sony-Ericsson, n-a excelat niciodata la acest capitol. Faptul ca lucreaza cu Symbian sau WM nu schimba cu nimic situatia – telefoanele sunt inca destul de lente comparativ cu modele altor companii. Chiar si dupa multe update-uri de software si reglaje fine, P1i-ul meu inca deschide unele aplicatii in 2-3 secunde de la comanda. Sunt sigur ca este vorba de arhitectura hardware si software.
  
 

 

 
 Dupa cum se poate vedea mai sus, partea de hardware (constructia, imbinarea, calitatea materialelor si a finisajelor) nu poate fi pusa la indoiala. Cu toate ca nu l-am testat, ci doar m-am jucat 2 minute cu unul la Hanovra, pot spune ca telefonul se simte solid, mecanismul de deschidere este foarte, foarte precis iar tastatura qwerty este extrem de facila iar tastele sunt bine impartite.
Apoi mai gasim un video-review din luna Iunie 2008 si deja se observa o diferenta din punct de vedere al partii de software. Au mai lucrat la meniuri, au adaugat tot felul de optiuni si se misca foarte bine.
  
 
Ma bucur ca au incercat si cu WM pentru ca exista o gramada de binevoitori care modifica in permanenta ROM-uri. Se pare ca numai asa se poate ajunge la o functionalitate cat mai completa – mariile companii nu au interesul sa investeasca inca un an in dezvoltarea unui produs care se afla deja pe piata si se vinde foarte bine.
De asemenea, exista si concurenta iar lansarea este iminenta: Samsung Omnia I900.
  

Tags: , , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X