[ro] Din nou week-end,din nou mare,din nou 10 de moduri de a muri [life]

11 august 2008
 
Plecat la mare la 6.00 ca sa nu prindem A2 aglomerata. Mers bine vreo 25 de km dupa care am facut scurta la degete dand flash-uri. (Nu inteleg:conduci cu 80 km/h, mergi pe drumul vechi catre mare, pe DN. Conduci cu 100 km/h,mergi pe prima banda pe A2 si da-le voie celorlalti sa traiasca si sa mearga pe banda a2a cu 130km/h sau mai mult-in definitiv sunt majori si vaccinati,iar in caz de probleme suporta consecintele).La 6.45 vazut din nou 2 accidente tip carambol (10-12 masini implicate) si luat hotarare de iesire pe la Drajna pentru a merge pe drumul vechi spre mare. (Plan ok pentru ca pe DN spre Fetesti nu era NICI O MASINA, asa ca scos medie 140 km/h pana la Fetesti. Carute,alcoolisti pe biciclete,camioane care schimba directia fara sa semnalizeze sau sa se asigure, caini care stau tolaniti pe mijlocul drumului, la 7 dimineata. Gropi nesemnalizate, targuri organizate ad-hoc pe marginea drumului in comune fara nume).Gresit drumul cu 45 km/h la Fetesti. Intors si mers catre Harsova. Alimentat 39L benzina. (Este bine pentru viteza medie la care am ajuns). Drum prost spre Harsova, depasit absolut tot ca sa ajungem dracului odata. Inca un carambol de 4 sau 5 masini la Mihail Kogalniceanu. (Am inteles ca a mai fost un accident in care au murit 5 oameni. Nici nu ma mira la ce vad in fiecare zi pe frumoasele sosele ale patriei. Pacat ca mor si oameni nevinovati). Ajuns la Eforie greu din cauza blocajelor din localitatile limitrofe Constantei si mers foarte incet pana la Eforie. Rezervare 2 camere duble pentru 2 nopti la Eforie Sud neonorata-doar o camera libera. Trimisi la plimbare ca sa revenim cu un telefon in cateva ore. ( Check-in la hotel tocmai la ora 18.00! In curand, o sa ne cazam la 12 noaptea si o sa eliberam camera dimineata la 6.00! Logistica unui hotel poate fi covarsitoare. Si femeile de serviciu au un program de respectat,nu?! Tre’ sa fie eficiente!).Rezolvat cu camerele intr-un final cand deja ne gandeam sa mergem in 2 Mai pentru ca in Eforie Sud si Nord nu exista nici o camera libera. Mers la plaja, unde n-am gasit nici un sezlong liber (sfat prietenesc din partea bijnitarilor din zona: "vino de la 8 dimineata daca vrei sa prinzi unu’ liber!") si nici un petic de nisip unde sa punem un prosop. Asezat pana la urma cu tupeu in perimetrul plajei Ana Hotels, la umbra unei umbrele din paie. Scapat de ritmurile unduitoare de manele, de mici si de cocalarii care spargeau seminte la picioarele noastre – la plaja cu kilu’ de aur la gat si cu pamant sub unghii. (O tiganie de nedescris in intreaga statiune,multa mizerie, aglomeratie, nexam locuri de parcare. Erau insa baieti care blocau rotile unor masini parcare intr-un rond – sunt corecti,trebuie aplicata legea,nu?! Am fost penultima oara in 2001 in Eforie si probabil ca o sa ma mai opresc acolo peste alti 7 ani). Bilantul primei zile:50 L benzina, 12% consum, 140 km/h viteza medie de deplasare, 5 ore petrecute pe drum, aproximativ 10 milioane cheltuite.
Plecat in 2 Mai si Vama in ziua urmatoare, pentru apa calda si curata, de unde ne-am intors in numai 3 ore si jumatate – un singur dop de o ora si jumatate intre Eforie Sud si Constanta. In rest, cativa (3 au fost chiar deosebiti-noroc ca am frane Brembo!) idioti care depasesc de pe prima banda pe a doua fara sa se asigure si fara sa semnalizeze, viteji care incearca sa te "faca" cu Logan-uri sau harburi de BMW-uri din 1990, fara sa realizeze ca un surub poate sari din locas foarte usor. Pe alocuri a plouat, ceea ce a mai temperat cursele intempestive. Acelasi consum de 12% ,ceea ce ma bucura.Chiar si la viteze mari, in cazul in care nu exista variatii importante de viteza, consumul ramane acelasi.
Una peste alta, Spania este mai profitabila(infrastructura pusa la punct, zbor cu avionul,servicii de calitate ), la fel de scumpa (sau ieftina!) insa este nevoie si de ziua de vineri (sau luni) libera. Fara stres, fara nervi si fara manele/romani. Si scapi si cu viata.
 

Tags: , , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X