[ro] Cum blochezi o strada urgent [auto/life/romanik]

25 iunie 2008
Ieri, pe strada Occidentului un handicapat (ca nu stiu cum sa-i spun-prost este prea putin) a blocat un sens de mers parcandu-si limuzina pe mijlocul drumului. In afara de maniera in care a facut-o (parcand pe contrasens,practic),altceva ma nedumereste:cand parchezi,nu te orientezi in spatiu?Nu vezi ca pe acolo circula troleibuze care au spatiu de manevra limitat?! Astfel ca in doar 5 minute s-a format o coada de peste 15 troleibuze si 25 de masini care au blocat pana si intersectia cu Buzesti. Si toate astea din cauza unui cretin. Din pacate, mai mult de un dosar penal pentru blocarea traficului,care se va termina cu o amenda,nu se poate face. Eu ii suspendam carnetul de conducere pe viata.
 
Si ca sa fie complet tacamul, o tanti cu o fabia rosie a parcat si ea (daca tot era blocat traficul, unde sa se duca ceilalti;iar daca nu au unde sa se duca,ce conteaza unde parcheaza ea?!)  in mijlocul drumului, in rond, blocand  banda  respectiva pe care se mai disipa ceva din traficul blocat de  boul cu Passat -ul. Se poate vedea mai jos Fabia parcata foarte aproape de axul drumului!
Cand am trecut pe-acolo, tanti tocmai isi parca Fabia in timp ce un puhoi de oameni erau ocupati sa treaca manual, peste Passat, bratele de legatura electrica a troilebuzelor. Nimeni nu i-a spus nimic in timp ce ea a priponit "otomobilul" pe mijlocul drumului.
Iar asta este unica noastra vina: societatea civila este complet descentralizata.Nimanui nu-i pasa de ceea ce face celalalt. Politia nu era la fata locului, cu toate ca circulatia era blocata de ceva timp. Oamenii au coborat nepasatori din troleibuze si si-au continuat calatoria pe jos. Alesilor nu le pasa de cei pe care trebuie sa ii serveasca. Mie nu-mi pasa de cel de langa mine pentru ca nici lui nu-i pasa de mine,asa ca energia mea "creatoare" merge spre a-mi satisface propriile nevoi si dorinte;ale mele si ale celor apropiati mie. Si atat. Oare 15 oameni nu ar fi putut parca Passat-ul ala in copac ? Dar o platforma care sa vina sa ridice masina care bloca drumul? Nu sunt pentru ca nimanui nu-i pasa de orasul asta si de tara asta. Au preferat sa interzica ridicarea masinilor pentru ca serviciul se transformase in japca iar masinile se ridicau "pe alese".
Ca o nota bene,cand m-am intors, un politist scria o amenda mare  pentru tanti cu Fabia, in timp ce 4 muncitori de la RATB il asteptau "bucurosi" pe proprietarul Passat-ului.
Va rog sa mergeti la vot si data viitoare sa va alegeti…"alesii"!!

Tags: , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X