Frustrare cotidiana (inca o data!) [life]

30 aprilie 2008

Cu toate ca ultima oara mi-am jurat in barba  ca n-am sa mai calc pe la Administratia Financiara, se pare ca nu am cum sa scap de Statul roman (cu "r" mic). Ca de obicei, tu ii rogi sa iti ia banii, iar EL prin reprezentantii lui mici , mici face ifose mai ceva ca o fata la maritat.

M-am gandit sa fiu un cetatean bine informat si bine organizat, asa ca am bajbait ieri pe net vreaun sfert de ceas in cautarea unui numar de telefon de la respectiva Administratie, pentru a afla programul de functionare , acum, de 1 Mai. Pentru ca stiu ca au program de lauze, m-am gandit sa nu fac aiurea un drum paa in Oltenitei.
Dupa ce m-am strofocat si am vorbit cu cineva care (surpriza!!!) mi-a comunicat (mi s-a parut cu mandrie) ca "avem program normal cu publicul, adica de la 9 la 13.00, si de la 14 la 16 (WOW,ce va spetiti!) mi-am dat seama ca tre’ sa merg la sectorul 3 , nu la 4 unde intrebam de zor, pentru ca am inca C.I pe vechea adresa.
Asa ca am renuntat sa fiu cetatean model, m-am urcat in masina si am plecat in Lucretiu Patrascanu unde am fost sfatuit de mai multi sa merg , cu toate ca stiam ca tre’ sa merg in Campia Libertatii, unde dupa ce am cautat cladirea Administratiei de mi-au sait ochiii din cap, am aflat ca nu acolo, ci, evident, in Campia Libertatii. "Aici numai daca aveti amenzi auto sau loc de parcare platit", am fost informat in timp ce-mi venea sa urlu :" de ce, de ce te’ sa merg in 6 locuri pentru cate ceva?!".Ce cretini au pus la care aceasta organizare care ne mananca nervii si ore in sir din viata?!
Evident ca dosarul nu era complet (nu aveam copie C.I) iar cu card nu se poate plati o copie xerox. Asa ca fuga la bancomat o statie mai incolo, vino inapoi cu o hartie de 1 milion pe care tanti n-a primit-o ca n-avea rest (am primit copia moka), fugi la Campia Libertatii, completeaza fise, da telefoane sa mai primesti prin fax niste acte     (nu apar in cerintele Administratiei insa nu ai cu cine sa te certi), fa rost de ele, mai cheltuie niste bani cu copii si formulare si obtii un rahat de copie cu o stampila pe ea…si toate astea pentru ca vreau sa dau Statului roman bani.
Nu multi, insa este musai. Altfel nu pot sa inmariculez masina.
Nu este bine sa ii ardi cat poti si sa nu dai Satului nici un ban in taxe si impozite? Realizez ca d-aia suntem in gaura in care suntem, insa atata timp cat nu avem un sistem care sa functioneze, intotdeauna vom fi asa. Birocratia ne omoara.
Ma consoleaza cumva gandul ca in Romania orice se rezolva intr-un fel sau altul si ca nu trebuie intotdeauna sa fac ce scrie "carte". Win some, lose some.
Si inainte sa inchei: in Balta Alba am trecut pe langa pusti care dadeau  "traseul" cu politisti pentru carnet. L-am lasat pe unu’ sa faca o parcare laterala insa la cum a facut-o sigur a picat  

Tags: , , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X