Liber,liber,liber [de 1 Mai la mare]

29 aprilie 2008
Pentru ca nu m-am agitat referitor la data de 1 Mai cand toata lumea (sau cel putin asa credeam!)  merge la mare, nu mi-am luat concediu si iata-ma-s la birou unde-i o liniste mormantala pentru ca oamenii sunt in…concediu, evident.
Traficul este extrem de lejer.
Si pentru ca 1 Mai inca mai reprezinta o zi deosebita pentru multi, imi amintesc cum de un 1 Mai, prin 1997-1998  am ramas "de caruta" in Bucuresti cand chiar toata lumea era la mare. Si era atat de cald si de frumos iar noi ne storceam creierii sa facem ceva sa plecam si noi. Nu s-a intamplat dar nu mi-a parut rau pentru ca era primul an din 5 in care nu mergeam. Din pacate, dupa 2000 distractia la mare a disparut pentru ca au aparut blocajele rutiere, apoi in urmatorul an jandarmii care pazeau acele bariere, iar in anul urmator mascatii care spargeau orice gasca mai mare de 15 persoane. N-am considerat niciodata abuzurile (bahice si impotriva ordinii publice si sociale – cum suna!) ca pe niste lucruri normale, insa atunci cand oamenii se strang la distractie, lucrurile se schimba putin. Vezi (toti) oameni(i) beti pe strada , ai trafic 24h/24h, toate terasele, restaurantele si discotecile sunt pline, banii schimba proprietarii de parca n-ar mai fi la moda! Normal!Nu te poti distra  la biblioteca,nu-i asa (sau cel putin nu cu oamenii cu care ma distrez eu)?!!
Dar intotdeauna m-am simtit in siguranta. Indiferent de cat de multi oameni beti erau in jurul meu, intotdeauna m-am simtit bine, m-am distrat si mi-am facut o gramada de prieteni. Cu toate ca mai scoteau baietii hidrantii de pe holurile hotelurilor si faceau baie celor de la parter, sau ca mai spargeau sticle sau cate un geam, sau ca scapau din mana sticlele de vin in holul hotelului, repet, era o distractie pe cinste si o comuniune cum n-am mai vazut cu alte ocazii. Niciodata nu am vazut o bataie pe undeva sau pe vreunu’ care ii baga altuia mana in gat sa-i ia ceasul, banii sau femeia, asa cum mi s-a mai intamplat sa vad pe strada, ziua in amiaza mare, in Bucuresti. Si cu toate astea, cineva de la Prefectura Constanta s-a hotarat sa aranjeze lucrurile, sa transforme distractia de 1 Mai in ceai dansat si au reusit. Chiar daca n-au mai castigat nici un ban din asta, ce conteaza, statiunile de pe malul marii sunt oricum pe butuci si nu au nevoie de venituri suplimentare.
Si unde sunt vremurile alea? Nu mai sunt pentru ca statiunile sunt pazite mai ceva ca intalnirea NATO iar petrecaretii de acum 10 ani acum sunt cheliosi, burtosi, cu familie si 2 copii , fericiti posesori de Logan rosu cu geamuri fumurii si aripioara de rechin in loc de antena radio de pe plafon .
Pacat! Dar raman cu prietenii, amintirile si fotografiile din acea perioada ( in ordinea importantei).

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X