Nimic nou la orizont

27 aprilie 2008
 

Nu cred ca este vreunu’ pe lumea asta care sa spun aca le-a vazut pe toate.In ideea asta,pot spune ca ieri am vazut ceva ce numai in filme credeam posibil.Am mai citit in ziare despre oameni care au patit-o pentru ca le-a sarit roata de la masina sau au fost ucisi de roata vreunuia desprinsa de pe masina.
Ieri mergeam pe A2 si eram cap de coloana pentru ca mergeam destul de tare.In spatele meu la 400 de metri mai erau cateva masini pe banda I si II .La un moment dat vad o dubita trasa pe dreapta din care saream vreo 4 tipi,in timp ce al 5-lea alerga cu o super-viteza pe banda de urgenta.
Cum sa-ti sara roata de pe masina?!! Pe autostrada se merge cu viteza,este aglomerat,nu numai ca mori tu insa omori si pe altii!Defecte s-au mai vazut la masini,insa cand iti sare o roata de pe masina este fie neglijenta ,fie inconstienta!Nu poti merge cu o asemenea masina pe autostrada.Nu poti merge pe nicaieri,dar mai ales pe autostrada unde toata lumea merge cu viteza.
Eram la 200 m in spatele lor.Ce se intampla daca eram in paralel cu ei sau cu 20m in spate si-mi sarea mie in parbriz?
Nu pot sa-l consider doar un simplu accident.Pentru ca daca masina este cat de cat verificata asa ceva nu se intampla! Intr-un final,dupa ce eu am incetinit si am pus avariile,l-am ocolit pe cel care alerga deja pe mijlocul autostrazii dupa roata,in timp ce cel din spatele meu a oprit in dreptul rotii pentru ca exista riscul ca cel din spate sa nu o vada si zbura lejer pe partea cealalta daca avea ceva viteza.
Intamplarea imi arata ca indiferent in ce sezon suntem, oamenilor nu le pasa de alti oameni ci numai de ei insisi.Indiferent de ceea ce se propavaduieste si de ceea ce vedem la TV,nu cred ca lucrurile se vor schimba in vreun fel.
Eu consider ca oricine este liber sa aleaga ce vrea sa faca cu viata lui,daca vrea sa riste luand decizii proaste insa nu ‘luandu-i’ pe altii cu el.
Vedem destule tragedii pe soselele romanesti,in parte din cauza inconsientilor care le ‘populeaza’.Accidentele sunt in mare parte consecinte ale comportamentului nostru.Pana nu o sa intelegem asta,nimic nu se va schimba.Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X