De Summit NATO [life]

28 martie 2008
Ceva se intampla! Si cred ca se intampla din cauza Summit -ului NATO. Strazile erau libere astazi de dimineata la ora 8! Pentru ca toti s-au speriat si fie au plecat din oras, fie si-au lasat masinile acasa. Summit -ul are o relevanta istorica iar locul de desfasurare va aduce beneficii extraordinare Romaniei…pe termen lung. In sensul ca vom fi priviti ca parteneri egali de discutie, ca "oameni" seriosi si vom face si niste bani- ahmmm, citind cateva articole din presa, inclusiv cel din Standard, am aflat ca o sa ne coste cam 30-35 de milioane de dolari. Adica, ca va sa zica, gazduim 48 de sefi de state si de guverne, 3.000 de delegati si peste 3.500 de jurnalisti care nu-si platesc cazarea si masa si suportul tehnic?! Citesc din nou articolul din Standard si aflu ca toti isi platesc cazarea si masa, urmand ca jurnalistii sa se cazeze pe cont propriu . Iar banii se duc pe organizarea Summit-ului.
Marele calvar al bucurestenilor va fi traficul. Intr-un oras sufocat de masini, cu infrastructura jalnica care este in permanenta in reparatii majore, Summit-ul va paraliza orasul. Bugetarii au liber (dar nu cred ca au bani sa plece in concediu) iar restul oamenilor vor sta ore in sir in trafic.  Pe o banda!
Aflu ca exista si un site oficial. Imi arunc privirea prin el. Ma amuza cateva expresii. Sunt de-a dreptul hilare. De exemplu: "n plus,
agen?ii de poli?ie rutier? vor fi prezen?i permanent n
intersec?iile importante pentru fluidizarea traficului. "
Foarte bine spus "in plus" pentru ca in general nu vezi picior de politist prin intersectii decat atunci cand le este foame si ies la spaga. Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Se stie asta. Politia stie asta. Iar noi nu facem nimic. Nu reclamam nicaieri ca stam la semafoare de 10 ori si/sau ca strazile sunt inchise dupa bunul plac al constructorilor sau ca atunci cand ploua nu mai ajungem la serviciu.
In final, nu ne ramane decat sa fim aceiasi masa gelatinoasa si nevertebrata care nu carteste sub bocancul autoritatilor care sunt platite de catre noi pentru a lucra pentru noi. Mi-este rusine ca sunt roman si ca trebuie sa arat actul de identitate de fiecare data cand ies din tara. 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X