Ganduri la intamplare…

28 februarie 2008
…din ultima vacanta despre care am scris frugal ( Casa Fluturilor, Viena, Casa Hundertwasser si Praga).
* Hofburg ma uimeste prin grandoarea cladirilor (240.000 mp, 18 aripi ce alcatuiesc palatul,  cea  mai importanta cladire din Viena , centrul nevralgic al Imperiului Austro-Ungar). Tot acolo am vizitat si Sissi Museum. Ne-a luat mai bine de 3 ore sa il parcurgem in intregime in timp ce dintr-un fel de reportofon ni se "explica" in engleza ceea ce vedem.
 
 
 
* Intr-unul dintre parcurile Hopfburgului, mergand catre Casa Fluturilor impreuna cu Rox, Teddy si Daria – o oaza de liniste si  verdeata , cu alei asfaltate "corect" si corespunzator. Aerul rece care-mi inteapa plamanii nu imi creaza si senzatia de frig.
 
 
* La Praga, in Turnul Televiziunii privind afara prin geamurile groase, montate in 2 straturi parca pentru a ma asigura ca nimic rau nu mi se poate intampla. Vantul care seizbeste de geam creaza un suierat continu, parca al unei locomotive cu aburi din secolul XIX.
 
 
Si copiii astia ce cauta acolo? Nu am idee…
 
 
Harta sectoarelor care pot fi vazute din Turn.
  
 
Praga vazuta de sus
 
 
 O sectiune a hartii, chiar cartierul din fotografia de mai sus, pentru o mai buna orientare. In plan indepartat, punctele turistice "strategice" sunt numerotate si explicare intr-o legenda sub aceasta sectiune.
 
*  Drumul catre hotel. Ma intorc impreuna cu Teddy de la o benzinarie OMV din apropiere de unde ne-am aprovizionat de whisky. Am vrut sa luam si Red Bull insa costa dublu decat cel din automatul de la hotelul nostru – asa ca ne-am intors si l-am golit, ca sa poata astia sa-l umple iar, ca sa mai cumparam. Am vazut si doze de Red Bull de 0,33 L, o noutate la un pret prohibitiv : aproape 3 Euro/cutia. Nu sunt sanatosi astia.
 
* Iar OMV? Mi-amintesc cum la Praga ne-am invartit mai bine de o ora, ca sa gasim un loc unde sa mancam ceva. Orice! Fiind 8 seara, n-am gasit, majoritatea localurilor servind doar bautura. Asa ca am setat aparatul GPS pe cea maia propiata benzinarie OMV si am incercat sa mancam acolo. Eu, fire mai precauta, mi-am ales un sandwich mare din raft, i-am indicat prin semne vanzatorului (astia nu vorbesc decat ceha) sa mi-l incalzeasca la microunde. Ceilalti au ales (prin semne) sa manance mancare gatita care continea galusti (mancarea astora contine intotdeauna galusti). A incercat omu’ sa ne explice ce contine insa cuvinte aproape uzuale de gen "porc", "pig", "meat", "schwein" sau de-astea de le intelegem, nu-si au locul in limba ceha. TOATE cuvintele lor sunt neinteligibile si nu au nici o legatura cu limbile europene uzuale.
 
 
Donauturm, Viena
 
* Viteza cu care liftul coboara – ultima coloana din dreapta, masurata in metri.

 
 
 
…si se invarte! Panorama de 360 de grade in 20 de minute sau asa ceva…
 
 
Nice view at night

 
 
*  locurile de parcare la Vienna sunt extrem de scumpe. In centru o ora costa cel putin 3-4 Euro. Era atat de frig afara incat nu ne-am incumetat sa mergem cu transportul in comun. Oricum, mai bine decat in Bucuresti unde nu gasesti nici un loc de parcare – dar, ce draq, sunt gratis!
 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X