Fenomenul Twitter

24 ianuarie 2008

Twitter este o retea sociala, un program de instant messaging, micro-blogging si status follow-up care permite utilizatorilor inregistrati sa trimita mesaje (sau twitts) de maximum 140 de caractere altor utilizatori. Exista de asemenea, o multime de programe, asa zisele third party applications, care preiau aceste mesaje. Eu folosesc un add-on al Firefox-ului, numit Twitterfox.
Programul a generat o adevarata revolutie pe Internet fiind adoptat chiar si de companii care doresc sa tina la curent utilizatorii cu diferite  proiecte la care lucreaza – practic orice implica un status sau deadline poate beneficia de suportul acestuia.  
Motto-ul Twitter-ului este "what are you doing?" ceea ce implica si imprima un raspuns sub forma unui status care poate fi reimprospatat de cateva ori pe zi. Eu il folosesc pentru mesaje scurte catre prieteni care sunt de asemenea inregistrati in retea si care pot vedea unde sunt si ce fac, cat si sa aflu stiri de ultima ora incepand cu NY Times si terminand cu status-ul prietenilor si cunostintelor. 
Un alt avantaj este dat de faptul ca  sistemul poate trimite updates prin e-mail, SMS, mesaj instant, cat si RSS.
Exista si dezavantaje: nu toata lumea doreste o conectare continua. Exista si oameni care nu tin neaparat sa anunte online ce-au mancat si ii inteleg. De asemenea, insiruirea de mesaje poate deveni obositoare si poate creea dependenta. O alta componenta iti cere sa adaugi prieteni in lista de la care vei primi mesaje si catre care vei da si tu, in cazul in care ei vor dori sa primeasca mesaje si raspunsuri de la tine. Poate fi dificil cand nu cunosti pe nimeni din comunitate.
Pentru ca sunt curios din fire, am un cont deja si am transplantat o " insigna " Twitter in partea dreapta care incarca ultimul update. Il folosesc de obicei pentru random thoughts and casual chatting.
It’s up to us.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X