Ne civilizam?

21 ianuarie 2008

Traseul pe care il parcurg de cel putin doua ori pe zi include si P-ta Charles de Gaulle – B-dul Aviatorilor – Nicolae Caranfil. Dupa cum se stie, tronsonul P-ta Charles de Gaulle pana la Ambasada Chineza  este alcatuit din piatra cubica , care are cel putin 70 de ani vechime.
S-a optat pentru pastrarea ei pentru ca are o rezistenta incredibila in timp, pentru ca este usor si ieftin de intretinut si reparat.
Numai ca saptamana trecuta au aparut extrem de multe gauri si denivelari pe tot parcursul mentionat. Combinat cu o vreme umeda si rece, B-dul Aviatorilor s-a transformat, ca de obicei, in patinoar . Rascolind internetul nu am gasit decat bucatele de informatii – pe blogul unui "coleg" care mentioneaza vag situatia, si o stire de astazi, de pe Infonews. Se pare ca un transport agabaritic a distrus bulevardul, o alta strada ( de abia iesita din reparatii ) si cativa pomi . Evident ca a fost amendata si a platit o intreaga pepiniera, nu doar 5 pomi! Hey, that’s Romania!
Pe de alta parte, asemenea intamplari ne civilizeaza: zonele distruse au fost marcate cu jaloane, lucratori ai Politiei dirijand circulatia in zona, iar de a doua zi au si aparut muncitori care reparau stricaciunile! Nu am mai vazut o asemenea mobilizare exemplara de mult. De fapt, nu-mi amintesc cand si daca am vazut asa ceva.
Sa fie oare de "vina" locatia? Uite asa am ajuns usor paranoic, sa caut motivele din spatele motivelor, un fel de "metamotivatie", o paralela fortata cu metalimbajul.

 
 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X