DigiMobil

19 ianuarie 2008

Un nou jucator a aparut pe piata telefoniei mobile, direct cu o oferta 3G. Este vorba de DigiMobil-ul companiei RCS&RDS, Huawei U120. Cu toate ca se vinde ca music-phone, nu pot spune ca iese cu ceva in evidenta fata de majoritatea telefoanelor de pe piata. Card de expansiune a memoriei SD, camera de 1.3 MP (slaba calitativ), cablu de date usb si mufa pentru casti jack 3,5 mm( nu sunt in pachet la livrare). Are si minusuri: ecranul de 262.000 de culori este palid iar lumina este insuficienta, tastele sunt inghesuite, nu are butoane dedicate pentru muzica (poate doar daca se sacrifica una dintre tastele dinamice de sub ecran – insa se pierde o alta functionalitate poate mai importanta) iar bateria are doar 800 Mah, ceea ce inseamna ca timpul de operare nu este fantastic.
Revenind la serviciu, RDS ofera spre folosinta mobilul gratuit. Nu exista (deocamdata) abonament, se pot folosi gratuit minutele RDS-RDS incluse in abonament, costa 2 centi/minutul pentru retele de telefonie fixa , iar pentru orice alt apel mobil tariful este de 8 centi, cu exceptia Cosmote care costa 10 centi/minutul.
Servicul este activ in Oradea, Timisoara, Bucuresti, Pitesti, Tg Mures, Bacau si Craiova. Lipsesc din pacate transmisiile de date si video-telefonia.
Nu este o noutate extraordinara dar pune presiune pe retele de telefonie mobila care au format un duopol in toata regula (Cosmo(R)te si Zapp sunt greutati neglijabile). 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X