Recenzie Sony Ericsson P1 – partea 2, sectiunea 1

26 noiembrie 2007
Partea 1 aici.
Functionalitate si meniu.
 

 

 

Meniul este impartit in 9 sectiuni care pot fi ordonate in 3 icoane mari ori 3 randuri sau in lista, unul sub altul. Mie imi place sa le tin sub forma de icoane mari pentru a beneficia de principalul avantaj: accesul la meniu prin intermediul touchscreenului. Se poate apasa cu stylusul sau cu degetul.

 
 
 
 Un alt mare avantaj este posbilitatea de a folosi o singura mana. Pentru ca noi suntem in plina miscare in permanenta si suntem cu mult mai grabiti decat tatii si bunicii nostri, cerem usurinta in utilizare, utilizare care sa se faca cu o singura mana pentru ca in cealalta avem cafeaua, fardul, etc. Si pentru ca utilizarea cu o sigura mana a devenit de o importanta strategica ( SE a realizat ca multi nu cumpara acest gen de telefon pentru ca cere utilizarea stylus -ului in permanenta), s-a folosit conceptul de rotita cu 3 functii (sus, jos, apasare/ok) si o tasta pentru functia  back  sau  out  pozitionata putin mai jos. Astfel, cu degetul mare de la mana stanga, se pot accesa majoritatea functiilor telefonului. Aparatul este lat, bine lucrat si finisat utilizarea este extrem de facila facila.

 

                                  Aici o  prezentare.

 

Pe langa cele 9 sectiuni de care spuneam mai devreme, utilizatorul are posibilitatea de a adauga oricate dosare noi doreste. In aceste dosare se pot multa sau instala orice tip de aplicatii standard sau adaugate ulterior asa numitele Third Party Applications. Acesta este, de fapt, punctul forte al sistemului de operare Symbian , UIQ 3.0 in cazul nostru. Eu am ales sa raman pe grila de 9 dosare si sa folosesc unul dintre dosare in care sa adaug majoritatea aplicatiilor pe care le folosesc.
 
 
Numarul de aplicatii UIQ 3.0 este relativ mic, cel putin comparativ cu aplicatiile pentru Symbian S60 , 3rd edition sau aplicatiile pentru WM 05 insa acestea acopera un minim necesar , aproape toate fiind  portate  din varianta UIQ 2.0. Se subintelege ca fara aceasta optiune de a adauga noi aplicatii necesare fiecarui utilizator, un sistem de operare isi pierde singurul atu in fata unui sistem  de fabrica .
————–
 
 

 

 

 

Tags: , , , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X