Crucea pe care o duc!

8 august 2007
Daca mi se pare munca mea pierdere de vreme? Da! Daca mi se par jumatate dintre lucrurile pe care le fac inutile? Da! Dar sunt sigur ca majoritatea gandesc ca mine. Ma refer la cei care muncesc. Pe bani multi sau putini, la stat sau intr-o multinationala , cu totii avem impresia ca munca noastra este subapreciata …ca muncim prea mult pentru cat castigam (neadeavarat in cazul meu), ca altii la alte firme o duc mai rau – stiu pe unii carora li s-a dublat target-ul si au pierdut automat jumatate din bonusul pe care il aveau pana la momentul ala. Si, ce? In Romania cu to(n)tii suntem cinici – nu-ti mai convine, poti sa pleci. Noua ni se spune pe fata! Si , culmea, nimanui nu i se pare ciudat.
Obisnuiam sa spun acum cativa ani ca nu trebuie sa astepti nimic de la Stat. Ca Statul exista sa-ti ia, nu sa-ti dea. Ca d-asta ai spitale cu sistem medical gratuit, drumuri cumva asfaltate, orase civilizate, un sistem care merge cat de cat, fata de Albania si Kosovo unde si cand ceri un foc ti se raspunde cu degetul pe Kalashnikov! Stam bine!
INSA! Acum m-am razgandit. M-am razgandit cand am vazut fluturasul de salariu prin care eram informat ca am muncit pe doar jumatate din bani; cealalta jumatate s-a dus pentru alcoolistii care nu muncesc si care baga vodca in iei 24 de ore pe zi, toata viata lor mizerabila , ca apoi sa ajunga in spital unde cheltuie banii pe care eu ii dau prin CAS; s-a dus pe unii bosorogi care n-au produs in viata lor nimic ( scrie in cartea de istorie cum produceau rahaturi de care nu avea nimeni nevoie) si care au muncit cat s-a putut de putin; care nu s-au ocupat decat de datul in gat la sefu’, de facut concedii la mare cu haleala si bautura; s-a dus pentru cocasii care isi trag in vena toata ziua "agoniseala" "produsa" prin autobuze ca apoi sa ajunga cu palpitatii la Urgenta. Ca o paranteza, eram la Urgenta in Camera de Garda odata si ma uitam la unu’ tuciuriu (nu venea de la Birou cu siguranta!) care era conectat la cateva aparate de monitorizare si caruia i se facea nu stiu ce intravenos si care-i spunea senin doctorului: " Sa moara mama, io nu iau decat heroina , nu stiu ce draq a fost in prafu’ ala, ca io altceva nu iau!". Si eu platesc pentru d-astia care si-o fac cu mana lor iar echitatea sociala ne trambiteaza ca trebuie sa-i salvam. Pe banii mei.
Eh…crucea de care vroiam sa zic era un rahat de sedinta la care trebuie sa particip o data la 2 saptamani si care mi se parea timp pierdut. Si daca ma uit in urma, bani pierd de fapt, nu timp.
 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X